iLOQ API -tunnusten luominen

Tässä artikkelissa käydään läpi vaiheittain iLOQ Managerissa tehtävät toimenpiteet LivionKeyn yhdistämiseksi iLOQ-lukitusjärjestelmään.

P
Tekijä: Pasi Harju
Päivitetty eilen

LivionKeyn yhdistäminen iLOQ-lukitusjärjestelmään edellyttää seuraavia tietoja:

1. Palvelun koodi

2. Palvelun osoite

3. API-käyttäjänimi

4. API-käyttäjän salasana

Alla olevissa kappaleissa kerrotaan, kuinka löydät ja luot tarvittavat tiedot. Lue kappaleet huolellisesti, jotta yhdistäminen sujuu ongelmitta.

1. API käytön salliminen olemassa olevaan lukostoon

Mikäli lukitusjärjestelmä on konfiguroitu niin, että API-kulkualueet eivät ole sallittuja, tulee ne ottaa käyttöön iLOQ Managerista.

API:in käytön salliminen lukostoon

1. Siirry "Ylläpito" -välilehteen

2. Valitse “Muokkaa lukoston tietoja.”

3. Valitse “Asetukset” oikeasta reunasta.

4. Ota käyttöön “Ohjelmointirajapinta käytössä.”

API:in käytön salliminen lukkoihin

API-kulkualueet tulee olla käytössä kaikilla niillä lukoilla, joihin LivionKey20 ohjelmoi avaimia.

1. Valitse lukko ja valitse “Muokkaa lukon kulkualueita” hiiren oikean painikkeen takaa löytyvästä valikosta.

2. Valitse "Muokkaa lukon asetuksia ja kulkualueita."

3. Aseta päälle "Hyväksy API-kulkualueet"

API:in käytön salliminen kulkualueille

iLOQ Manager ei salli muokata olemassa olevia kulkualueita. Tee tämän vuoksi kopiot tarvittavista kulkualueista ja salli API:n käyttö kopioituihin kulkualueisiin.

Uusien kulkualueiden lisääminen lukkoihin

Älä poista vanhoja kulkualueita. Lisää sen sijaan kopioidut kulkualueet, joihin API:in käyttö on sallittu, lukkoihin.

Lukkojen tilaaminen ja ohjelmointi

Kun kaikki edellä mainitut vaiheet on tehty, ohjelmoi lukot uudelleen.

2. Palvelukoodi ja palveluosoite

API-yhteyden määrittäminen LivionKeyhin vaatii lukitusjärjestelmän palvelukoodin ja palveluosoitteen (iLOQ Manager -ympäristösi tunnisteet). Nämä tiedot löytyvät iLOQ Managerin kirjautumisnäkymästä.

Avaa iLOQ S5 Managerin kirjautumisnäkymä ja klikkaa asetusten kuvaketta.

Palvelukoodi ja palveluosoite löytyvät alla olevan kuvan mukaisesti.

3. iLOQ API -käyttäjän luominen

Jotta kommunikointi on mahdollista LivionKeyn ja iLOQ-järjestelmän välillä, pitää tätä varten luoda API-käyttäjä.

3.1 Luo uusi käyttäjä

Mene Hallinta-välilehteen ja valitse “Lisää käyttäjä”

3.2 Valitse “Lisää käyttäjätunnus”

3.3 Valitse “Lisää uusi henkilö käyttäjätunnuksella”

3.4 Anna etunimi ja sukunimi

Nimi voi olla mikä tahansa. Suosittelemme kuitenkin, että nimeät käyttäjän niin, että se on helppo tunnistaa (esim. KeyAutomat API).

3.5 Määritä käyttäjätunnus ja salasana

Määritä sellainen käyttäjätunnus, joka on helppo tunnistaa, kuten “api.keyautomat”.

Luo vahva salasana. Älä aseta salasanan vanhenemisaikaa, jotta integraatio ei lakkaa toimimasta.

3.6 Määritä käyttöoikeudet

Kun LivionKey yhdistetään iLOQ Manageriin, tarkistetaan API-käyttäjän käyttöoikeudet. Aseta käyttöoikeudet alla olevan taulukon mukaisesti.

iLOQ manager

Tarvitaan

Oikeus selata avaimia

Avaimien katselu

Oikeus selata lukkoja

Lukkojen katselu

Oikeus kirjautua iLOQ manageriin

Kiinteistöjen katselu

Oikeus järjestelmän ylläpitoon

Näytä, muokkaa, poista Webhookeihin liittyviä tietoja tai verkkomoduuleita

Oikeus tilata avaimia

Avainten oikeuksien tilaaminen

Oikeus muokata avaimia

Avainten muokkaus

Oikeus selata kulkualueita

Kulkualueet, jotka voidaan antaa avaimelle

Oikeus muokata avaimen kulkualueita

Avaimen kulkualueiden muokkaaminen

Oikeus hallita koodiryhmiä

PIN-koodien synkronointi online-lukijoihin

Oikeus muokata ovien kalenteriohjauksia

PIN-koodien synkronointi online-lukijoihin

Oikeus selata henkilörooleja

PIN-koodien synkronointi online-lukijoihin

Oikeus muokata henkilöstörooleja

PIN-koodien synkronointi online-lukijoihin