LivionKey20: Yleisesittely

Tässä artikkelissa käymme läpi LivionKey20:n toiminnallisuutta ja teknisiä ominaisuuksia, ja kuinka automatisoidaan iLOQ S5-avainten jakelu.

Y
Tekijä: Yassine Jouahri
Päivitetty yli viikko sitten

LivionKey20, joka on kehitetty yhteistyössä Livionin ja iLOQin kanssa, on edistyksellinen avainautomaatti, joka mullistaa iLOQ S5 -avainten hallinnan. Se tarjoaa turvallisen ja tehokkaan ratkaisun avainten ohjelmointiin ja jakeluun

Avainten ohjelmointi tarvittaessa

Perinteisessä avainhallinnassa avaimet ohjelmoidaan yleensä manuaalisesti tietyillä kulkualueilla ennen jakelua. LivionKey20 yksinkertaistaa tätä prosessia ohjelmoimalla tarvittavat kulkuoikeudet vasta, kun loppukäyttäjä noutaa avaimen henkilökohtaisella PIN-koodilla.

Avaimet on esiohjelmoitu toimimaan lukitusjärjestelmän kanssa, mutta niissä ei ole kulkualueita, kunnes niitä tarvitaan. Tämä parantaa merkittävästi turvallisuutta – vaikka avaimet varastettaisiin avainautomaatista, ne olisivat hyödyttömiä ilman asianmukaisesti määriteltyjä kulkuoikeuksia.

Lisäksi avainautomaatti tallentaa kuvan jokaisesta asiakkaasta avaimen noudon ja palautuksen yhteydessä, varmistaen täydellisen jäljitettävyyden ja vastuullisuuden kaikissa toimenpiteissä.

Kompakti ja helppo asentaa

LivionKey20 on kompakti, noin A4-paperipinon kokoinen, ja painaa vain 5 kg. Se on suunniteltu helppoon seinäasennukseen mukana toimitettavalla kiinnikkeellä ja ruuveilla. Tarkempia teknisiä tietoja löydät artikkelista: Seinäasennus

Saumatonta avainhallinta

Kaikki päivittäiset avainhallintatehtävät hoidetaan käyttäjäystävällisen LivionKey-verkkokäyttöliittymän kautta, joka on käytettävissä sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla. Tämä intuitiivinen käyttöliittymä helpottaa avaimen luovutusta ja palautusta ja tarjoaa helpon pääsyn lokitietoihin mistä tahansa.

Avaimet, sopimukset ja kulkualueet

Kun asiakkaalle myönnetään oikeus avaimeen, sitä hallinnoidaan LivionKeyssä avainsopimuksen kautta. Nämä sopimukset liitetään tiettyyn henkilöön, ja ne määrittävät kulkualueet, jotka ohjelmoidaan avaimelle. Sopimukset voidaan ajastaa alkamaan välittömästi tai myöhemmin, ja ne voidaan asettaa tietylle ajanjaksolle. LivionKey valitsee automaattisesti vapaan avaimen ja ohjelmoi siihen tarvittavat kulkualueet, kun nimetty henkilö noutaa sen.

Avaimen nouto ja palautus

Asiakas saa sähköpostitse tai tekstiviestillä ohjeet, mistä avain voidaan noutaa ja siihen liitetyn PIN-koodin.

Avain voidaan noutaa syöttämällä PIN-koodi avainautomaatille.

Avaimet voidaan palauttaa syöttämällä PIN-koodi uudelleen tai yksinkertaisesti näyttämällä avain avainautomaatin näppäimistön alapuolella olevalle NFC-lukijalle.

Muutos ajattelutavassa

Jos olet käyttänyt iLOQ Manageria, jossa toiminnot keskittyvät avaimiin, huomaat merkittävän muutoksen LivionKey20:n kanssa. Painopiste on kulkualueissa, ei yksittäisissä avaimissa. Tämä lähestymistapa on samanlainen kuin mobiiliavainten hallinnassa, jossa kunkin avaimen tarkoitus ja kulkualueet voivat muuttua ajan myötä.

Perinteisissä iLOQ-järjestelmissä avaimet nimetään usein tiettyjen sijaintien mukaan. LivionKey20:n kanssa avainten nimeäminen iLOQ Managerissa ei enää ole pysyvää, sillä avaimen käyttötarkoitus muuttuu ajan saatossa.

Kuinka tämä toimii teknisesti?

LivionKey kommunikoi iLOQin kanssa iLOQin julkisen API:n kautta.

Kun olet lisännyt API-tunnuksesi, LivionKey varmistaa, että sillä on tarvittavat käyttöoikeudet.

iLOQin lukitusjärjestelmään on oltava aktivoitu API-käyttöoikeus, ja kaikki ohjelmoitavat käyttöoikeudet on määritettävä API-käyttöoikeustyyppiin.

Kaikkien S5-avainten on oltava esiohjelmoitu kuuluvaksi samaan lukitusjärjestelmään.

Integraatio ja automaatio

Kun LivionKey20 asennetaan rakennuksen sisään, jossa on iLOQ-onlinelukija ulko-ovella, sopimuksen PIN-koodeja voidaan synkronoida, mikä mahdollistaa asiakkaiden pääsyn rakennukseen.

Täydellinen automaatio voidaan saavuttaa integroimalla kiinteistönhallintajärjestelmä LivionKey API:in. Uusi vuokrasopimus voi automaattisesti luoda avainsopimuksen PIN-koodilla, poistamalla tarpeen manuaalisen avaimen luovutusprosessiin.

Yhteenveto

LivionKey20 uudistaa avainhallinnan tarjoamalla joustavuutta, parannettua turvallisuutta ja vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Tutustu muihin koulutusvideoihimme aloittaaksesi.